divendres, 16 d’octubre de 2015

L'ésser humà com una entitat global. Lowen, la bioenergética, el treball corporal.

L'ésser humà com a una entitat global, formada per ment, emocions, cos i espiritualitat. Aquesta és la visió que proposem des de diferents enfocaments teòrics de la psicologia.

M'agrada considerar la necessitat d'activar, cuidar i viure des del nostre cos, i per això de vegades dic que el cos és com un envàs de xarop: "agiteu abans de fer-lo servir". M'equivoco si dic que de manera natural, després de portar unes quantes hores assegut davant de l'ordinador, mous el coll? O t'aixeques i vas a preparar-te un cafè, o a mirar per la finestra?

Més enllà del cafè o de la vista que tens des de la finestra del despatx, el què el teu cos demana és "mou-te si us plau".

Una altra experiència personal on comprovo com l'energia mental i l'energia corporal estan íntimament implicades en els mateixos processos. Quan rebo una demanda d'una formació o intervenció a una organització, i no sé per n agafar-la o la meva capacitat de generar quelcom interessant resta bloquejada, agafo un paperet i un llapis i me'n vaig a caminar o a córrer. No passa massa temps quan comencen a aparèixer i fluir les idees que necessito.

Alexander Lowen treballava amb les persones des de la seva pròpia manera de teràpia psicocorporal i d'anàlisi bioenergètic.

Us convido que l'escolteu en aquest vídeo: Lowen i la bioenergètica.