dijous, 21 de gener de 2016

Capacitació en Lideratge i gestió d'equips. Presentació al seminario sobre l'Eneagrama

Adreçat als alumnes de la formació.

Hola, 

Salutacions a tots i totes i encantada de conèixer-vos.

Encantada també de poder compartir amb vosaltres el mòdul d'aquesta formació en el qual treballarem els aspectes propis de la personalitat a través d'una apassionant eina de treball: l'eneagrama.


L'eneagrama és un sistema complex i complert d'autoconeixement. I potser algú de vosaltres es pregunti: per a què l'autoconeixement si jo el què vull és millorar les meves habilitats de gestió envers el meu equip? Molt simple: només partint d'un mateix, un pot entendre els altres. Només a través d'autoliderar, un pot liderar els altres. I quan cada persona ha travessat aquest camí d'anar endinsant-se en si, és valorada i respectada pels altres, perquè es percep fàcilment qui està a gust en la seva pròpia companyia i qui està sempre en baralla amb el seu "altre jo" que, en realitat, ve a ser ell mateix.

Més motius. Quan un es coneix a si mateix és capaç d'arribar més lluny, de viure la vida amb més convenciment, passió i serenor alhora, d'establir relacions més sanes amb els altres, de saber què vol i de lluitar per això. També aquell que es coneix millor apren a ser més amable amb els propis errors (i també amb els dels altres), disminuint alhora l'esforç i temors en el camí de construir projectes i desenvolupar al propi equip.

L'eneagrama ens ajuda a entendre'ns, a descobrir els nostres punts forts i els nostres punts de millora, i ens dóna pistes i obre camins per al nostre propi desenvolupament i per al de les nostres relacions.

Les relacions són el centre mateix de l'èxit d'un equip de treball. És clar, per descomptat que cal tenir els coneixements i les destreses relacionats amb la nostra tasca. Però si en un equip de treball no s'està atent a allò que passa a les persones, a les seves maneres de vincular-sem al seu interior i al seu exterior de la mateixa manera, és fàcil que quan les coses vagin bé, o vagin malament, no sapiguem el per què i no tinguem la informació necessària per a què perduri l'èxit o per resoldre allò que no funciona.

Això és només la meva opinió. Què bé que tinguem l'oportunitat de compartir-la, ampliar-la i enriquir-nos mútuament.

Fins aviat!

Més informació: