dijous, 13 de juliol de 2017

No hi ha bons i dolents. Pel·lícula UN MONSTRE VE A VEURE'M

No et passa que, de vegades, t'és més fàcil mirar una pel·lícula que llegar un llibre?

És clar, no és el mateix... i pot ser que en aquest precís instant la teva ment ja està cercant en quines qüestiones és MILLOR i en quines és PITJOR veure una peli a llegir un llibre.

Com aquesta entrada té a veure amb el NO JUDICI, no ens entretindrem a avaluar les característiques de cada activitat. I simplement direm que "és diferent".

Pots parar aquí la teva ment? Pots deixar-ho aquí, tal qual? O necessites fer l'anàlisi mental de les diferències?

Si no pots fer aquest exercici de detenció, com ens passa sovint a molts de nosaltres, i necessites seguir amb el judici i avaluació de pros i contres, et proposo que observis quant de temps i energia hi inverteixes (en aquesta i totes aquelles qüestions de la teva vida que et portin al judici) i, de pas, quina utilitat real té per a tu...

Parlant de no jutjar. L'actitud estrella per la pràctica del Mindfulness... pots recordar des de quan la teva ment funciona dividint els aconteixements i les persones en BONS i DOLENTS?

Des de la infantesa ens eduquen amb aquesta disjuntiva: si fas això ets bo, si fas allò, ets dolent; igual pels altres, per les coses, per les situacions. Aquest hàbit mental que s'instal·la i opera de manera inconscient a la nostra vida, actua com a un factor limitant a l'hora de prendre decisions i de trobar el sentit a la pròpia existència.


Enllacem amb la pel·lícula que avui proposo. A Un monstre ve a veure'm, els meus protagonistes preferit són els somnis. Savis i profunds, els somnis ens faciliten informació valuosa i potent, excel·lent camí per l'autoconeixement!

Mira aquest fragment de la pel·lícula:

Primera història. Sobre prínceps i princeses, bruixes, assassins, amor i rencúnies

Com interpretes el missatge? Ara resulta que els estereotips no serveixen...

Obrir la ment i observar els diferents punts de vista (els mapes de la PNL), oblidar-nos dels prejudicis, practicar l'empatia profunda, té beneficis directes.

Prova-ho i, si vols, m'ho expliques.