diumenge, 3 de desembre de 2017

Com ens limiten els prejudicis i com ho veia Albert Einstein

Així ho veia el físic més popular de la nostra història recent, el senyor Albert Einstein:

Trista època la nostra, 
que és més fàcil desintegrar un àtom
 que un prejudici. 

Els prejudicis són aquelles idees que formem a la nostra ment abans de conèixer, abans de saber. Són activitats que genera la nostra ment de manera inconscient i que distorsionen la nostra percepció de les situacions o persones amb les que ens trobem.

Els prejudicis són uns gran hackers en la comunicació. Dificulten l'escolta i s'avancen al resultat de la conversa. Et mantenen ignorant i et fan romandre al teu petit món, amb el teu petit mapa. Minven l'accés a l'aprenentatge.

Et proposo dues eines per desvetllar els teus prejudicis i poder així obtenir la informació que et brinda cada situació amb una mirada més neta i realista:

  • Des de la PNL: el Metamodel consisteix en un conjunt de preguntes que ens condueixen de l'estructura superficial del llenguatge cap a l'estructura profunda. Són útils per concretar el missatge del teu interlocutor, per desfer generalitzacions, per desafiar o desafiar-nos i passar a l'acció, i també per desvetllar creences i prejudicis. En aquest link tens desenvolupada la seva aplicació.
  • Des del Mindfulness: la pràctica del Mindfulness t'obre la porta a la consciència de la teva ment. Mitjançant la seva pràctica, en el procés de desvetllar algunes activitats inconscients de la teva ment, t'acostaràs al coneixement dels teus prejudicis i l'efecte que tenen a la teva vida diària i a les teves relacions.

Practica, practica. I millora la teva relació amb tu mateix@ i amb les persones que t'envolten.