dilluns, 14 de maig de 2018

Com t'anirà en l'amor si tu no t'estimes? Pel·lícula "Un Sol Interior"

La pel·lícula d'aquest cap de setmana: Un Sol Interior.

Una Juliette Binoche esplèndida -en la interpretació i en la seva bellesa física i presencial- representa una dona que ha arribat a la cinquantena i busca l'amor. Es veu atrapada repetidament en relacions que no la satisfan. Repetidament mostra sense contenció la seva necessitat d'estimar i ser estimada de veritat, i alhora l'exigència i els entrebancs que ella mateixa genera -alguns sense adonar-se'n- fruit de la seva inseguretat.

Estimar de vegades fa por.

L'entrega, la recerca de l'equilibri, la construcció de la confiança -en la comunicació, en la intimitat, en la quotidianitat-. I una bona autoestima, construïda a partir dels aprenentatges diaris, dels èxits i d'altres resultats. Tots aquests i d'altres no menors són elements necessaris per a posicionar-se davant la recerca de l'amor o d'una relació de parella satisfactòria amb unes certes garanties d'èxit o si més no, d'aprenentatge.

La part de la pel·lícula on el pseudo-terapeuta interpretat per Gérard Depardieu parla i aconsella a la Juliette (no faig spòiler, tranquils) i on la protagonista s'exposa insegura, perduda, alhora seductora i enèrgica, esperant una solució màgica als seus continus fracassos amorosos, em fa recordar algunes dones estupendes que desconfien de si mateixes, del món, dels homes i que podrien haver estat perfectament les dones en les que el director de la pel·lícula s'ha inspirat per gestar aquest personatge.

Veieu-la, veieu la pel·lícula. Potser el mirall que ofereix la Binoche us descobreix algunes pistes de quines accions funcionen i quines no en la recerca de l'amor. No, no... cap fòrmula màgica: només algunes pistes per refermar l'Autoestima...