dijous, 10 de setembre del 2015

Autoconeixement: la pedra filosofal. 3 propostes de lectura

 Molts m'haureu sentit dir que l'autoconeixement és el punt de partida per a quasi tot allò relacionat amb el creixement i l'evolució dels humans: per millorar personalment, per sentir-nos més en pau, per millorar les relacions, per emprendre en una idea de negoci, per aprendre més, per incrementar la pròpia efectivitat, per ser més feliç, per a prendre decisions més encertades, per a gestionar millor les emocions, per a trobar fàcilment el propi camí.              

No només en l'àmbit personal, també en programes com el d'emprenedoria que s'encetarà aquest proper octubre (Programa emprenedors Construcció), iniciem l'itinerari amb la proposta d'efectuar un DAFO personal. Aquest serà el punt de partida per al progrés dels projectes de cada un de vosaltres.

La literatura en aquest sentit és abundant i generosa. Us convido a llegir algun d'aquests 3 títols, d'enfocaments diferents i profunds alhora.
  1. Conócete a tí mismo tal y como realmente eres. Dalai Lama. En aquest llibre el Dalai Lama ens proposa un camí per anar fent en aquest sentit: anar-nos apropant i descobrint aquells racons més íntims i desconeguts de nosaltres mateixos a través de la meditació i la filosofia que sosté la seva forma de veure la vida.
  2. Autoconocimiento transformador. Los eneatipos en la Vida, la Literatura y la Clínica. Claudio Naranjo. De nou l'eina de l' eneagrama apareix com una de les meves preferides per aprofundir en la personalitat i enfocar-se  la transformació.
  3. Encuentro con la sombra. Diversos autors.. En aquesta obra, els diferents autors que hi col·laboren, proposen l'autoconeixement des de la part fosca, des d'allò que anomenem "L'ombra". Atrevir-se a observar i acceptar aquelles parts de nosaltres que no ens agraden és l'única forma coneguda de poder-les transformar en qualitats més preuades i més coherents amb un mateix. D'aquesta mateixa obra us mostro un fragment on trobareu una excepcional manera d'explicar com ens anem convertint, sovint, en allò que no som, com oblidem les nostres qualitats per agradar, per encaixar. Aquest és el fragment, gaudiu de la lectura.