divendres, 10 de gener del 2014

Recull de reflexions sobre la tria entre Salut i Alegria

(Referint-nos al post anterior a aquest)

Riques i saboroses reflexions les que m'envieu. Us agraeixo la generositat del compartir.

Poso en comú algunes de les idees que m'han semblat més enriquidores.

Generalment trieu la salut per sobre de l'alegria les persones que heu patit en la pròpia pell o en algú proper una malaltia greu que ha generat patiment físic o emocional. Aquest és un hàbit generalitzat: valorem i apreciem allò que ens falta o que podem perdre. Em suggereix la cançó del Serrat, Lucía:

"No hay nada más bello
 que lo que nunca he tenido, 
nada más amado 
que lo que perdí"

Molts emfatitzeu la relació òbvia i indubtable entre salut i alegria: l'alegria reforça la salut (científicament comprovat) i estar sà ens facilita l'alegria. Per això la tria entre ambdós concepte es fa complicada. Perquè són indestriables.

També llegeixo algunes confusions entre conceptes, per l'abstracció dels mateixos (nominalitzacions): felicitat, il·lusió no són el mateix que alegria, tot i la seva forta relació.

I m'ha encantat llegir com molts de vosaltres confieu en la vida i en el 2014, i en comptes de triar, voleu les dues i a més, afegiu desitjos: diners, força, un nòvio, caps comprensius, sort, tranquil·litat i il·lusió són els que també voleu en presència a la vostra quotidianeïtat.

Algunes aportacions sobre la responsabilitat: alguns comenteu que voleu salut, que l'alegria ja us la procureu vosaltres. I altres que voleu alegria, que cuidar-vos ja us cuideu molt i tot i així trobeu a faltar les ganes de riure. Interessant que pensem on posem més energia: en cuidar la salut i deixar que l'alegria vingui sola, o a l'inrevés.

I per últim. els resultats de la votació:
  • ALEGRIA: 61,5% 
  • SALUT: 16,9%
  • LES DUES: 13,8 %
  • ALTRES RESPOSTES: 7,7 %
(Total de participants: 65 a data 13/1)

Gràcies de nou. Seguim reflexionant i compartint durant el 2014.

(Per veure l'origen: http://monicalapeyra.blogspot.com.es/2014/01/molt-felic-2014-i-una-reflexio-sobre_2.html)