dimecres, 2 de juliol del 2014

Bones lectures per a un bon estiu

Per si aquest estiu vols que hi hagi un lloc per a la lectura, et faig algunes propostes.

Barrejo novetats editorials amb llibres de sempre. Els llibres de sempre són llibres que he recuperat o que m'han regalat fa poquet, i que no per no ser novetats perden consistència ni bellesa artística. L'edat cronològica dels llibres no transcorre al mateix ritme que la nostra. Els bons llibres perden vigor i actualitat amb més lentitud que nosaltres. O no la perden. La data de publicació sovint és irrellevant.

Espero que algun d'ells et resulti inspirador o et desperti la curiositat, i et proporcioni una bona experiència lectora:
  • Tiziano Terzani, Cartes contra la guerra . RBA Integral . Un llibre ple de paraules de pau. Destacaria l'absurditat que presenta de manera lluminosa dels actes violents entre els homes, els països, o els poders econòmics i polítics en nom de símbols sovint desgastats, substituïts, inútils i manipulants. La seva lectura pacifica l'ànima.
  • Mireia Darder, Nascudes per al plaer . Ed Rigden-Institut Gestalt . No sé decidir-me sobre si aquest llibre és més interessant per a les dones o pels homes. Combinació de visió terapèutica, biològica, antropològica i vivencial, la Mireia Darder ens parla sobre el paper del desig i les relacions a través de diferents cultures i èpoques. En aquest link podreu llegir una entrevista a l'autora que certament sedueix i inspira:  Entrevista Mireia Darder
  • Ginger Lapid-Bogda, Eneagrama i èxit personal . Ed Urano. L'Enneagrama és un tema d'una profunditat i saviesa molt curosa, matisada, precisa i complexa alhora. En aquest llibre l'autora ofereix un enfocament específic orientat a l'àmbit professional. Facilita la comprensió i sobretot, l'aplicació pràctica, acompanyant de propostes i exemples cadascú dels capítols que desenvolupa. 
  • Malcom Gladwell, Intel · ligència intuïtiva . Ed Taurus . Un cop superat l'enfocament cartesià del "penso, tanmateix existeixo" i la benvinguda entrada de la intel · ligència emocional a la societat actual, incloent-hi les empreses i organitzacions, obrim la ment i la perspectiva i fem camí per la via de la intuïció. Malcom Gladwell parla amb senzillesa d'aquest concepte-fenòmen encara prou desconegut. També l'Eduard Punset s'endinsa en el tema, podeu llegir aquí algunes lletres al respecte:   Eduard Punset: la intuición también cuenta 
Fins aquí les recomanacions per a aquest estiu.

Si voleu més lectures, aquí us recordo els llibres que vaig recomanar l'any passat:

Lectures per l'estiu

I si encara voleu més, altres fonts bibliogràfiques relacionades amb diferents temes:

Botiquín Emocional (La Vanguardia)

I més:

Tota lai info sobre recomanacions de lectures

Bon estiu (tot i que aprofiteu per llegir, deixeu també espai per la disbauxa i la rauxa!)