dimecres, 9 d’octubre del 2013

Un programa a TV2 i la diferència entre "saber" i "aprendre"


Aquest diumenge mentre dinava vaig posar la tele. A TV2 vaig enganxar, ja començat, una conferència de Sir Ken Robinson que faig servir sovint als cursos de Creativitat (també als de Parlar en Públic, doncs aquest home és un mestre en l'art de l'oratòria).
Aquesta conferència, emmarcada en el projecte TED TALKS, on podem escoltar excel·lents exposicions d'experts en creativitat, m'agrada especialment per vàries coses: el sentit de l'humor del conferenciant, l'enfocament àgil del món de la creativitat i la crítica intel·ligent al sistema educatiu, i sobretot, pel plantejament de confiar en les persones que ens ofereix.

El programa on s'emetia la conferència és "Buenas Ideas TED" (TV2, diumenges a les 14'30h). Al finalitzar la intervenció de Ken Robinson, un grup de periodistes entrevisten a Alejandro Gándara, escriptor i especialista en humanitats, que encara hi dóna una volta més, valorant els possibles punts febles del plantejament. Què bo que algú pugui posar encara més llum on jo ja en veia molta.

Una de les idees que l'Alejandro expressa apassionadament és la diferència entre "saber" i "aprendre". I diu quelcom com "saber todos sabemos mucho. Pero aprender, no tanto. El aprendizaje es lo que te traspasa, lo que te cambia la vida". I això de vegades ens sona! Molta lectura, molt coneixement i, de vegades, dificultats en atrevir-nos a provar si més enllà de "saber", ho podem "aprendre".

Aquí teniu el programa. No us perdeu ni un detall.

Buenas Ideas TED